Moksleivių verslumo ugdymo programa „Accelerator X“

       Eržvilko gimnazija šiais mokslo metais prisijungė prie moksleivių verslumo ugdymo programos „Accelerator X“ ir įkūrė  jaunąsias bendroves: „GEODA“, „KAVINUKAS“, „PRIE KAVOS“, „DAL(L)A“, „CRAZY CUTS“. Pastaroji pateko tarp 130 iš 825 visoje Lietuvoje įsteigtų jaunųjų bendrovių ir gimnazijai atstovavo gruodžio 11 d. LITEXPO rūmuose Lietuvos Junior Achievement organizuotoje kalėdinėje mugėje „Kalėdos sugrįžta: eXpo 2021“. „CRAZY CUTS“ bendrovės nariai  Martynas Mekionis ir Mindaugas Zikis mugėje pristatė savo rankų darbo medines lesyklėles. Jos  sulaukė didžiulio susidomėjimo ir visos buvo nupirktos. Komisijos nariai vertino ne tik bendrovės verslo perspektyvas, inovatyvumą, bet pateikė ir vertingų pasiūlymų, kaip toliau plėtoti verslą, drąsino, siūlė nesustoti ir dirbti toliau. Su verslo atstovais buvo pasikeista kontaktais, tikimės sulaukti jų patarimų.
       Tokiame renginyje dalyvavome pirmą kartą. Reikėjo įsirengti stendą, prekiauti, atsakinėti į daugybę pirkėjų ir komisijos narių klausimų. Pasiruošimas kėlė daug nerimo, jaudulio, bet Martynas ir Mindaugas su iššūkiais susidorojo puikiai ir įgijo neįkainojamos patirties. Esame labai dėkingi technologijų mokytojai Ritai Valutienei, padėjusiai įgyvendinti mūsų bendrovės idėją, direktorei Jurgitai Volbikienei už suteiktą galimybę vykti į mugę ir visai gimnazijos bendruomenei už visokeriopą pagalbą ir palaikymą.
        Sėkmingai veiklą pradėjo ir kitos bendrovės. „GEODA“ gruodžio 3 d. dalyvavo Jurbarko viešojoje bibliotekoje vykusioje Kalėdinėje mugėje ir prekiavo rankų darbo muilais, „KAVINUKAS“ pertraukų metu siūlo skanios kavos ir kitų karštų gėrimų, „DAL(L)A“ –  pačių mergaičių keptų spurgų ir keksiukų. Jaunųjų mokinių bendrovių veikla tik įsibėgėja ir tikimės, kad ji bus sėkminga ir mokiniai įgis verslumo, bendravimo, praktinės veiklos įgūdžių. Taip pat norime padėkoti už paramą mūsų bendrovių mentorėms Rasidai Kalinauskienei ir Jolantai Pelcikienei. Bendrovių veiklą koordinuoja mokytojos Laisvūnė Mockuvienė ir Stasė Baužienė.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on email
Share on telegram
Share on pinterest